top of page

Zomersproetjes

Voor heel even dacht ik dat het zo ver was, de zon schitterde door mijn ramen, waardoor het leek alsof het eindelijk weer hartje zomer was. De terrassen zaten voor het eerst van het jaar weer bomvol. Het was maar liefst 18 graden, de warmste dag in maart sinds tijden. Mijn eerste sproetje was weer terug van weggeweest. Helaas werden we allemaal voor de gek gehouden en zaten we een paar dagen later weer hout te stoken en konden we onze oncharmante Uggs weer uit de kast trekken. Mijn sproetje bleef alleen.


Mensen zeggen altijd dat je een wintermens of een zomermens bent. Ik zou niet zonder zomer of winter kunnen, maar ondanks de sfeervolle winteravonden, warme chocomelk en niet te vergeten mijn verjaardag, prefereer ik toch echt de zomer. Er gaat niets boven een lekker dagje naar het strand, roeien op een meertje, lekker zonnen in het park of uren genieten op het terras. Al zijn het maar de fracties van een seconde dat je buiten bent. Er is niets lekkerder dan een warme zomerdag. Maar wat ik nu het leukste vind aan die eerste zonnestralen van het jaar zijn de zomerse sproetjes die zich langzaam verspreiden. Zodra de zon begint te schijnen, verspreiden ze zich als de meest smaakvolle gossip en ik houd ervan.


Naast de kuiltjes in de wangen, amandelvormige ogen en lang gekrulde wimpers zijn ook sproetjes een van de zeven schoonheden. Een van de zeven schoonheden die ik persoonlijk erg aandoenlijk vind. Een schoonheid die op een bijzondere wijze verschijnt en stuk voor stuk uniek is. Als we onze sproetjes dan nog eens vergelijken met de meest sappige gossip, dan moet het natuurlijk niet te veel van het goede zijn, want dat zou overdreven en niet charmant zijn. Het moet, zoals altijd, stijlvol. Gelukkig kunnen ze zich symmetrisch verdelen en zullen ze je dus altijd van alle kanten laten stralen. Bij deze wil ik dus geen geklaag meer horen over sproetjes die het zogenaamde bruiningsproces verstoren. Wees trots op een van je zeven schoonheden, want stijlvolle sproetjes met mate, zijn er om van te houden.





bottom of page