top of page

Picture perfect

Picture perfect. Het perfecte plaatje van het ideaalbeeld van het leven. Een plaatje dat iedereen, al zit het heel diep van binnen, zeker heeft. Een plaatje waar we voor leven en naar streven. Of het nou huisje, boompje, beestje is, een geweldige carrière, of puur het vinden van geluk. Het is iets wat we willen bereiken, iets waar we voor leven, iets waar we meer dan honderd procent voor gaan.

 

Veel mensen denken bij een picture perfect al snel aan het voorgekauwde plaatje van het huisje, boompje en het beestje. Je wordt opgevoed tot een volwassen individu, je gaat studeren om zo een goede baan te kunnen krijgen en je beestje te vinden. Samen ga je opzoek naar het perfecte huis, nemen kinderen en worden zo oud en gelukkig. The circle of life. Het voorgeschetste plaatje, waar bijna iedereen zich aan houdt. Iets wat mij deed denken, dat ik geen picture perfect had. Ik wil voor meer kunnen leven, meer kunnen bereiken en ik heb geen huisje, boompje, beestje nodig om mijn plaatje perfect te maken.

 

Toen kwam het besef. Ik heb niet één ding in het leven om naar te streven, ik heb niet één plaatje om te vullen. Ik heb er meer, veel meer. Wat ik wil en wat mijn passie in het leven is, is genieten. Puur genieten. Mij zal je over tien jaar niet achter het fornuis aantreffen om vijf uur stipt, om een man je liefde door zijn maag te laten leiden. Mij zal je treffen in mijn atelier, dansend door het leven, op een olifant in Kenia of opzoek naar nieuwe trends die de wereld door haar egoïsme nog niet heeft ontdekt.

 

Voor nu zijn het nog maar schetsen, maar langzaam werk ik er naar toe. Want geen enkel perfect beeld ontstaat zomaar uit het niets. Ik zal genieten. Geen dag zal hetzelfde zijn en geen dag zal vervelen. Ik ga op ontdekkingsreis en kom niet terug met lege handen. Ik maak van mijn werk mijn leven, van mijn leven mijn werk en ik geniet van ieder moment. Ik heb tot op mijn laatste dag een verzameling aan albums vol met picture perfect moments. En dat is mijn picture perfect. 

bottom of page