top of page

Ochtendritueel

Wakker worden, wakker worden, wakker worden! Het is weer zover. Het is half 7 in de morgen en je wekker vibreert bijna als een trilplaat van je nachtkastje af. Bijna ieder mens heeft er een hekel aan. Je gooit je wekker het liefst uit het raam en blijft minstens nog drie keer sluimeren. Helaas doen je dagtaken zich niet vanzelf en moeten we er, hoe dan ook, iedere dag toch weer aan geloven. Dat verdomde ochtendritueel.

​
Je hebt ze in allerlei vormen, maten en stemmingen. De ene keer kan je niet wachten om je bed uit te gaan, terwijl je de andere keer het liefst de hele dag blijft liggen. Met een beetje geluk verloopt alles op rolletjes. Zodra je wekker gaat word je met een ontzettend goed humeur wakker, stap je met je goede been uit bed en voelt het alsof de wereld aan je voeten ligt. Je haar zit perfect, je mascara gaat in een keer goed en je tandpasta zit zo perfect op je tandenborstel dat het er op lijkt of hij recht uit de commercial komt. Daarbij ligt je favoriete outfit al klaar, kan je ontbijt niet verser dan vers en heb je nog genoeg tijd over om lekker van je ochtend te genieten. Zwijmel. Was iedere ochtend maar een ochtend als deze. Maar helaas, om wat roet in dit sappige ochtendritueel te gooien moeten we toch echt wat realistischer zijn. Schijn bedriegt, je geweldige droom van die nacht ook en de tandpasta uit de perfecte commercial maakt je tanden ook zeker niet witter. Laten we het nog eens proberen, maar dan over een totaal andere boeg.


Je wekker gaat, maar je sluimert nog even lekker verder. Je hoopt je na drie keer sluimeren al een stuk fitter te voelen, maar helaas. Ook na de derde keer lijkt het alsof je nog slaapt. Je zet je wekker af, maar blijft toch nog heel even liggen. Dan gaat het mis. Hooguit vijf minuten voor je vertrektijd word je wakker. De meest belangrijke afspraak van je leven staat op het spel. Met een hoop gevloek vlieg je met het verkeerde been uit bed en stap je volop een van je pumps, recht op de hak. Fijn een gat in je voet. Hinkelend haast je je de badkamer in, maar een bad hair day komt je tegemoet. Met een rommelig knotje op je hoofd probeer je het laatste beetje tandpasta nog op je tandenborstel te krijgen, maar meer ongeluk volgt. Het laatste beetje tandpasta valt op de vloer, die je al dagen geleden had moeten schoonmaken. Zo brengt een slechte adem  je vreselijke kapsel gezelschap. Aan je mascara durf je niet eens meer te beginnen, gegarandeerd zou je in je oog prikken en dat kan je er echt niet bij hebben. Tijd om te strijken had je gisterenavond ook al niet, dus dan moet je maar iets aantrekken van het vorige seizoen. Snel fiets je weg en prop je nog een droge boterham in je mond. Hallo belangrijke afspraak, vaarwel stom ochtendritueel.

bottom of page