top of page
Mannen zijn stom

Ongegeneerd peuteren ze in hun neus, overal zijn ze behaard en ze kunnen zich niet gedragen. Eigenlijk zijn ze ook alleen maar leuk om naar te kijken als ze wat weg hebben van een van de goddelijke Abercrombie & Fitch modellen. Het is een crime. We hebben er allemaal last van, maar ieder op haar, of voor sommige ook zijn, eigen manier. Mannen. Het blijven wezens van een andere planeet. En laten we eerlijk zijn dat het vaak niet de meest slimme of aantrekkelijke wezens op aarde zijn. Ze hebben een totaal andere manier van etiquette, normen en waarden. Ze zijn soms een beetje vies, ongemanierd en als de dood voor hun reputatie. Mannen. Je hebt er eigenlijk helemaal niets aan.

 

Met een bescheiden knipoog naar wat enkele avontuurtjes, heb je er dus vrijwel niks aan. Ze vinden zichzelf altijd heel erg ‘stoer’. Maar stoer staat in de vanDale als niets minder vermeld dan flink en sterk, stoer doen, de indruk willen maken van kracht, onverschrokkenheid. Flink en sterk ben je niet als je met je hand in je broek onderuit gezakt al vloekend voetbal ligt te kijken. En door de sterke man in huis te zijn, die het potje appelmoes wel open kan maken, maak je geen indruk van kracht. Dit is gewoon gemakkelijk voor ons en weten juist wij zo onze macht over jullie kracht uit te voeren. Over onverschrokkenheid zullen we maar even zwijgen, aangezien mannen niet zo goed tegen de waarheid kunnen.

 

Als een man geen sportman is, dan is het vast een geweldige charmeur. Heerlijk, zo´n vent die niet continue over sport klaagt. Lekker rustig! Dat bezorgt ons in ieder geval weer een seizoen minder hoofdpijn en meer gossipseries. Gewoon een leuke charmante man die continue de deur voor je open houd, je altijd voor laat gaan en je overal naartoe begeleid. Dat klinkt toch heerlijk? Om je vingers bij af te likken. Jammer genoeg zit er bij ieder moois een addertje onder het gras, of in dit geval, een addertje in hun broek. Helaas zijn deze fijne charmes niet uit beleefdheid, maar is het gewoon weer een van de ongemanierde perverse mannelijke kwalen. Op deze manier kunnen ze namelijk non-stop naar je achterwerk staren, zonder dat ze zichzelf een nekhernia bezorgen. Wat een genieën. En wij maar denken dat ze zo goed gemanierd zijn!

 

Weer een type man die we dus kunnen wegstrepen van ons lijstje. Eens kijken, we hebben nu de man die ons potje appelmoes openmaakt en de man die onze derrière door en door bewonderd gehad. Laten we solidair blijven door de rest van de mannen te besparen. Laten we vooral genieten van het vrouw zijn, zoals een workaholic kan genieten van het eerste kopje koffie op een vroege dag. Wie weet hobbelt er ooit een man voorbij met een klein engeltje op zijn schouder, want zoals mijn oma altijd zegt zijn er meer mannen dan kerktorens. En het zien van de Duomo Santa Maria Nascente in Milaan, moet er vast wel een gouden engeltje op een van deze 135 torens te vinden zijn!

​

bottom of page