top of page

Hé, je rare gewoontes zijn oké!

Je kent ze wel, de columns van de glamour die maandelijks weer verschijnen in een prachtige lay-out. Heerlijke verhalen, nieuwe trends en mode om bij weg te zwijmelen. Maar een van mijn favorieten is toch echt de pagina die iedere maand weer vol staat met de meest gênante dingen in het leven. Het artikel met de meest gênante dingen, gegoten in een heerlijk satijnen jasje. Ik heb het natuurlijk over het fantastische artikel: ‘Hé, het is oké!’.


Het is heerlijk om te weten dat je niet de enige bent met een leven vol rare gewoontes. Duizenden artikelen worden erover geschreven en ze zijn stuk voor stuk uniek. Zonder dat je erbij nadenkt zit je  vol met gênante gewoontes. Voor jou niets minder dan normaal, maar voor een ander niets meer dan een wereld van verschil. Voor mij is het bijvoorbeeld een van de normaalste zaken om tijdens het lopen een deur al open te maken, pak je dan naast de klink? Ja, dan loop je er volop tegenaan. Duizenden voorbeelden kan je bedenken, maar ik zal een kleine selectie van mijn favorieten gewoontes geven.

​
Ongegeneerd het vijfde paar schoenen binnen twee weken kopen. Hallo mijn voeten groeien echt niet meer, ik kan ze nog mijn hele leven dragen!
​


Voor ieder feest, gala of gelegenheid een nieuw jurkje kopen, want hetzelfde dragen, dat kan echt niet. Stel je voor, mensen zullen denken dat je maar één kledingkast hebt.
​


Je favoriete zonnebril al met trots opzetten, terwijl het nog hartje winter is en een klein miezerig zonnestraaltje zich tussen de wolken door moet persen. 
​


Er een hekel aan hebben als mensen je wat vragen terwijl je eten in je mond hebt. Praten met je mond vol is echt not done. Maar waarom lijkt het op die momenten altijd zoveel langer te duren voordat je mond leeg is?
​


Jezelf enorm irriteren aan mensen die er altijd over klagen als er snacks op tafel staan. Onze heilige Sonja Bakker heeft dit echt verboden. Vervolgens zijn alle snacks verdwenen zonder er zelf een van genomen te hebben.
​


Zo hard mogelijk meezingen met de heerlijke zomerse playlist als je onder de zonnebank ligt, je voelt je als Madonna. Maar zodra je je hokje uitkomt, kijken mensen je aan alsof je lichtelijk gestoord bent. Welcome back on earth!
​


Een boekenkast vol met kookboeken hebben staan, maar er nog nooit een hebben opengeslagen. Mijn vijf overheerlijke pastaschotels en salades zijn al moeilijk zat!
​


Jezelf Queen of the World voelen, zodra je de zak chips links kan laten liggen en een appeltje als vervanger pakt.
​


Per ongeluk je schoen aan je verkeerde voet doen, ontzettend hard in de lach schieten en bokkenpoot roepen. Is dit niet iets dat alleen kleine kinderen horen te doen?


Aldus, alle gekheid op een stokje. Ieder mens heeft er last van en probeer er vooral zoveel mogelijk van te genieten. Want wat zou er nu leuk zijn aan een leven vol met saaie standaard gewoontes en geen enkel gevoel voor humor? Inderdaad, helemaal niets!​

bottom of page